Hemmet

Tips & experthjälp för ett säkrare hem

Håkan Franzén,

Hemmets försäkringsexpert hakan.franzen@trygghansa.se

Jag jobbar på Trygg-Hansa som Hemmets försäkringsexpert och är sakkunnig inom hus- och hemförsäkring. Jag har jobbat i cirka 30 år med dessa typer av försäkringar. Det är ett intressant område att jobba inom, eftersom en hemförsäkring täcker väldigt mycket av det som vi kan råka ut för.
Jag skriver om olika sorters händelser som påverkar oss och hur jag ser att man kan förhindra eller minska effekterna av dessa. Jag tar gärna emot önskemål om det är något du vill att jag ska skriva om eller om du har frågor på det du läst. Jag kommer att svara på alla tänkbara frågor som rör ditt boende.

Elda i trädgården
shadow

Elda i trädgården på ett säkert sätt

Att elda ute kan vara riktigt mysigt, men läget kan snabbt förändras om du inte är varsam. Här är tipsen som hjälper dig att elda ute på ett säkert sätt.

Läs merarrow
play-button
shadow

Att brandöva hemma räddar liv

Vet du hur du skall agera om det börjar brinna i din bostad? Med vår film VR-film får du uppleva hur det är att vara i ett brinnande hus och lära dig brandöva.

Se filmenarrow

Vilken typ av brandvarnare skall jag välja?

När du köper en brandvarnare har du några val att göra, men se alltid till att den har standardmärkningen SS-EN 14604.

Läs merarrow
shadow

Hur undviker man vattenskador?

Smygläckage är den vanligaste orsaken till vattenskada i ett kök – men det finns ett enkelt knep för att upptäcka om det läcker.

Läs merarrow
Laddar... Visa fler artiklar