Hemmet

Tips & experthjälp för ett säkrare hem

Brandlarm med kamera

shadow

Skillnad på brandvarnare och brandlarm kopplat till larmcentral

En brandvarnare känner av om det brinner och ger då en varningssignal som hörs där varnaren är placerad. Ett brandlarm ger också en varningssignal vid rökutveckling eller brand men har fler funktioner än så.

Ett brandlarms detektorer pratar med varandra och ger signal i alla rum där larmet är installerat, även i rum som inte brinner. Larmet är dessutom direkt kopplat till en larmcentral och tack vare kameradetektorer kan larmoperatörerna i larmcentralen via bilder verifiera larmorsaken och skicka rätt åtgärd. Detta sparar värdefull tid om olyckan är framme där sekunder är avgörande.

Observera att bilder endast tas vid utlöst larm och fungerar inte som övervakningskamera.

En tryggare vardag med hemlarm med brandskydd

Ett brandlarm är alltid aktivt, oavsett om inbrottsskyddet som ingår i tjänsten är på eller av. Detta innebär att du ständigt har ett bra brandskydd, oavsett om du är hemma, på jobbet eller på resande fot. Med ett hemlarm från Sector Alarm får du en tryggare vardag med känslan av att det alltid är någon hemma.

Video: Hemlarmet räddade huset från att brinna ner. Ta del av kundens berättelse.

Sector Alarm har tagit fram ett unikt erbjudande på hemlarm till dig med hemförsäkring hos Trygg-Hansa. Till erbjudandet

shadow

Timer och elsäkerhet

En timer är ett enkelt sätt att förhindra bränder. Den kopplas till ett eluttag och bryter vid en viss tid all ström. Timern kan alltså vara bra för dig som lätt glömmer, till exempel för…

Läs mer
shadow

Insynstestet

Vet du hur mycket insyn du ger till ditt hem och vardag i sociala medier? Gör Insynstestet och se hur många vänner, vänners vänner och eventuella tjuvar som har insyn i ditt hem.

Läs mer